O masa de pranz in familie la restaurant

Fasole si carnati pentru turistii saxoni

Dupa echinoctiu, se stie, valurile se domolesc si oaspetii cu dolari si euroi dau navala in insule, spre studiul anticelor situri si destrabalarile adiacente. La breakfast-ul de la miezul zilei, desigur, vor fasole cu carnati. Nu-i mare cazna pentru kiria Heleni, se pregateste cu :

o felie groasa de sunca ; 3 carnati de porc (chiar si la zi de post, Doamne iarta-ne !); 300 grame fasole, boabe uscate; o capatana de usturoi, o ceapa mare, 20 grame pulbere de paprika iute; 10 grame frunze de laur; 10 grame sare de mare;

De cu seara s-a pus fasolea la inmuiat in apa rece. Dimineata se pune la fiert in apa clocotita. Prima apa se arunca. La al doilea clocot se adaugesc ceapa maruntita, usturoiul si frunzele laurului. Se fierbe la foc mic una si jumatate ora. Acum se intregeste fiertura cu sofran si paprika, sunca, carnatii, totul taiat feliute. Se presara sarea, daca carnurile n-au fost prea sarate. Se mai lasa la fiert inca una ora si jumatate, pana ce fasolea s-a inmuiat, pastrand boabele intregi. Este indeajuns pentru 4 xenoni. Se aduce in tipsii mari la umbra tendei cele mari. Maretul Phoebus se afla in crugul sau .