Musaca de vinete greceasca

La tavernaki, în golful Ofriniou, s-a gătit din vreme pentru 6 palicari:
5 vinete mari coapte
5 roșii crescute îndeajuns
200 grame brânză de capră
200 grame caș de oi
100 ml ulei măsline
2-3 ouă
10 Grame – busuioc
5 grame – nucșoară
5 grame – salvie
sare de mare
5 grame- piper alb măcinat
Vinetele și roșiile se spală și se taie felii mai groase, și unele și altele, dar, numai vinetele se rumenesc în ulei încins de măsline. Alături fărâmițăm brânza de capră și radem cașul.
Într-un vas rotund așezăm cu migală un pat de vinete, presărăm mirodeniile, apoi un strat de brânză de capră, după care urmează roșiile felii peste care se rade cașul. Repetăm metoda încă o dată și dăm la cuptor circa 30 de minute. Când sunt aproape gata batem 2-3 ouă deasupra.
Palicarii adulmecă mirosul, mai „trag” o dușcă de ouzo și nerăbdarea a luat sfârșit lângă tipsia cu musaca fierbinte.

Calița ot Jariștea