Caracatița eleată

Proviant :
o caracatita de Dodecanez de circa 1 kilogram
o ceapa mare
150 mililitri ulei extravirgin de masline
50 mililitri otet de mere
10 grame piper macinat (Piper nigrum)
cimbru o ramurica (Thymus vulgaris)
10 grame busuioc (Ocimum basilicum)
10 grame sare marina
Caracatita, batuta bine, sa-i iasa alegeri democratice din cap, se inchide intr-o oala cu putina apa, cam 300 grame si se fierbe 20 minute la foc mic.
Se controleaza sub capac si se mai lasa putin la fiert, adaugand apa pana se inmoaie.
Se scurge apa, se marunteste caracatita si ceapa.
Se pregateste o marinata de ulei de masline, otet ,sare, piper.
Se aseaza caracatita si ceapa pe tipsie, se toarna pe deasupra marinata.
Se presara pe deasupra cimbrul si busuiocul.
Se orneaza cu frunze proaspete de portocal.
La masa , numai dupa prima cupa cu vin, se desbat paradoxele eleate.

Kera Calița

Rețetă din volumul „BUCĂTĂRIA BALKANIEI”, editura Integral, scris de Aurora Nicolau (alias Kera Calița) și Horia Pană

Află ce surprize ți-au mai pregătit Kera Calița și Locanta Jariștea, AICI

caracatita-eleata-2