Canapele anchois

Proviantul pentru 6 persoane :
o paine neagra mica
100 grame unt
jumatate tub de anchois breton
3 oua si cateva fire de patrunjel
20-30 grame capere (Capparis spinosa), de preferat surfines
Intai, se da o forma feliutelor de paine – rotunde, patrate.
Oualele se fierb tari si se taie felii subtiri.
Peste feliile de paine unse cu unt proaspat se aseaza fileuri de anchois, felii de oua, 2-3 capere, patrunjel.
Tipsia se poate garnisi cu felii de carne de vitel sau pasare, limba sau carne afumata, bine unse cu piper si ardei iute.
Atentiune, feliul cere alcooluri tari !

Kera Calița

Rețetă din volumul „BUCĂTĂRIA BALKANIEI”, editura Integral, scris de Aurora Nicolau (alias Kera Calița) și Horia Pană

Află ce surprize ți-au mai pregătit Kera Calița și Locanta Jariștea, AICI

canapele-anchois-2