Tarta – flan cu fructe – a la Kera Calița

Se prepara ca viata unui Sfant- adeca avand multa rabdare- si se aseaza coca in forma de tarta ( rotunda, dreptunghiulara, patrata), se unge cu ou batut apoi se pune o crema destul de groasa si afanata. Se subtiaza crema cu un albus de ou batut, apoi se garniseste cu fructele alese, se trece totul la cuptor si dupa coacere se termina varsand imprejurul fructelor siropul .

Coca pentru tarta

Proportii : 200 grame faina alba ca neaua, 200 grame unt de tara, 200 grame pasta de migdale, un ou mare, zahar vanilat 100 grame, si se lucreaza coca precum albinele la stup.

Crusta pentru tarta de fructe

Elemente : 250 grame faina, 150 grame unt, 125 grame zahar pudra, 125 grame pasta de migdale , un ou , 100 ml lapte, un pachetel de pudra de vanilie

Despre prepararea siropului si despre multimea de fructe pentru tarta  sau a pastei de migdale , va povestesc maine  dar attention, attention , tarta este prajitura Europei apusene, unii spun ca se mananca de pe vremea lui Napoleon, dar eu , Kera Calita va spun ca se mananca mult mai in urma, cu cateva sute de ani .

Merci de attention !