Spata de berbec umpluta

Spata de berbec umpluta cu farsa de berbec si varza murata in sos de smantana

Pentru 6 deputati cu Constitutia in servieta :

De trebuinta : 2 kg.spata de berbec, 400 grame varza murata romaneasca, 2 cepe mari, 2 oua de gasca, nucsoara, vin alb sec, sare, piper, 300 grame smantana si boabe de mustar.

Din cele 2 kg. de spata de berbec, 500 grame se toaca rabdator impreuna cu ceapa si se adauga tacticos ouale, sarea, piperul si nucsoara dupa tabiet. Restul de 1.5 kg. de spata, se intinde foarte bine si se bate usor cu ciocanul de bucatarie asezonand sarea si piperul, peste care se asterne tocatura care se intinde aproape cat foaia de carne apoi se pune un strat de varza murata, se ruleaza cu indemanare si se leaga cu sfoara alimentara. Se baga la cuptor intr-o tava cu vin alb, musai ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar si o cana de apa fierbinte. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la copt 60-70 de minute. Cand se scoate tava de la cuptor, se ia jiul din tava si se toarna intr-o craticioara, se adauga putin mujdei de usturoi, smantana de gatit, se lasa la fiert 20 de minute pana scade si se afaneaza. Sosul cu boabele de mustar se toarna peste rulada intr-un platou adanc si se lasa sa se admire cateva clipe, dupa care cei 6 deputati se infrupta cu spata de berbec cum se infrunta cu legile Constitutiei pentru tara romaneasca.

Kera Calita

Istorisirile Kerei Calița le mai afli și pe site-urile BucatarescuAntena SatelorVacanțierulCarneteGastroart și Presa de Turism