Rulada din purcelus de lapte umpluta cu fructe confiate

Intr-una din zilele de sarbatoare, cum ar fi 8 Martie, Kera Calita a pregatit rulada din purcelus de lapte umpluta cu fructe confiate pentru Maritele doamne.

Cu mare bagare de seama, dupa ce se spala si se freaca cu malai mai mare si sare grunjoasa, purcelusul adus cu mare greutate de la ferma Giurgiului, se scot oasele si se lasa carnea in lapte proaspat aproape 2 ore. Intre timp, langa un pahar cu vin, pregatim o farsa din cazaturile purcelusului amestecata cu menta, coriandru, sare, piper, chimion, oua, si multa iubire pentru rasfatatele cocoane. Bas-bucatarul, pe masa de lucru intinde carnea fragetului purcelus, care o umple cu farsa, peste care arunca farmece si fructe confiate (caise, cirese, curmale, smochine, stafide). Cum doamnele sunt slabe si fara de aparare in ziua echinoctiului de primavara, Marele bucatar dupa ce a incins cuptorul la 180 de grade, baga rulada la copt apropoape una ora si inca o jumatate, cu gandul la bucuria acestor firave si descantate cuconite . Ajutorul de bucatar face sosul de merisoare, intre doua murmure de canticel de primavara, din nucsoara, enibahar, miere, suc de merisoare, unt (se intelege cu merisoare cat mai multe). A venit vremea serbarii, se aduc fierbinti la mesele logofeteselor care zic : Bon appetit, mes Cheries! A venit primavara!

Istorisirile Kerei Calița le mai afli și pe site-urile BucatarescuAntena SatelorVacanțierulCarneteGastroart și Presa de Turism