Porumbelul fript

Pentru 6 târgoveţi, la o masă cu măsură, s-ar cere:

3 porumbei maturi, bine hrăniţi, 300 grame unt, 300 grame slănină de porc, câteva foi de viţă, o căpățână sănătoasă de usturoi, 30 grame piper negru măcinat şi 6-12 boabe întregi, 20 grame paprika, 3-6 cuişoare fruct întreg, 15 grame sare de mare

Carnea porumbelului se deosebeşte fundamental de carnea ce­lorlalţi urmaşi ai dinozaurilor — ficatul său nu are fiere, iar sângele are o compoziţie aparte. Se folosesc numai porumbei maturi, iar sacrificarea se face prin înăbuşire. Dacă totuşi li se taie capul, se colectează sângele pen­tru folosire. Odată curăţaţi de pene, spălaţi şi flambaţi, se golesc de intestine şi se sărează bine pe dinăuntru. Se pregăteşte umplutura tocându-se ficaţii şi pipotele şi se frământă cu usturoi şi piper. Se adaugă boabele de piper şi cuişoarele. Se umple fiece pasăre cu preparatul. După ce a fost unsă cu paprika, se înveleşte fiece cu frunzele de viţă, apoi, cu şuviţele din slănina tăiată subţire. Totul- legat cu aţă, spre a nu se desface în timpul coacerii. Se trag în frigare şi se învârt cam 20 de minute, în care timp se ung cu unt topit. Se aduc la masă, fără frunzele de viţă şi slănină, rămase tain băieţaşului învârtitor, Ganymedele frigării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *