Plăcintă macedoneană cu spanac

Se aduc din gradina si camara :
500 grame spanac
400 grame faina grisata
200 mililitri undelemn de masline extravirgin
200 grame lapte batut
50 grame unt de vaca
20 grame piper macinat (Piper nigrum)
10 grame sare de mare
4 oua
un praf de copt
Frunzele de spanac se curate, se spala si se maruntesc. Se lasa sub jet de apa de izvor.
Faina, movila pe planseta, primeste rand pe rand ouale, laptele batut, undelemnul de masline, sarea, piperul si praful de copt.
Se amesteca bine, apoi se adauga spanacul bucatit si se mai cearca omogenizarea materialului.
Se foloseste o tava de cozonac, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Se coace la temperature moderata, aproape 40 de minute.
Calda, se taie in bucati si se imparte la intreaga falanga.

Kera Calița

Rețetă din volumul „BUCĂTĂRIA BALKANIEI”, editura Integral, scris de Aurora Nicolau (alias Kera Calița) și Horia Pană

Află ce surprize ți-au mai pregătit Kera Calița și Locanta Jariștea, AICI

placinta-moldoveneasca-cu-spanac-1