Medalion de caprioara cu sos de fructe de padure

 Intotdeauna nobila arta cinegetica fost-a apanagiul bogatasilor si cea mai placuta dintre indeletnicirile vacantiei era, desigur vanatoarea, cand, cate-o biata necuvantatoare cum ar fi caprioara, cadea sub puscociul acestora.

Pentru un medalion de caprioara cu sos de fructe de padure proviantul pentru 10 chipesi vanatori este : 2 kg.muschi file de caprioara, 1 kg.fructe de padure, 200 grame unt galben, 100 grame miere de albine de salcam, vin rosu din podgoriile Recasului 250 ml, ulei de masline extra virgin 100 ml, sare, piper, nucsoara dupa gust si stiinta bucatarului ;

Muschiuletul dupa ceafa caprioarei este cald si bine mirositor si totusi il condimentam cu sare, piper,nucsoara, il fatuim cu mestesug in 10 medalioane. Intr-o tigaie incapatoare, dupa ce aruncam uleiul cu retinere, se pun la prajit medalioanele in jur de 5 minute, le intoarcem de pe-o parte pe alta. Se scot bucatile din tigaie si in prajeala ramasa se adauga untul, fructele de padure care „se trag” vreme de 3 minute, dupa care se rastoarna si vinul rosu din podgoriile Recas. Bas-bucatarul isi pune ochelarii, verifica culoarea sosului si dupa ce se ingroasa indeajuns se adauga si mierea care ii daruieste dulceata compozitiei. Cei 10 vanatori, dupa nevinovata slabiciune de preumblare peste pajisti dupa vanatul de par, se insiruie in jurul mesei, infometati, asteptand medalioanele gatite. Iata a venit ceasul cand nobilimea vanatoreasca nu mai scoate o vorba, infuleca la masa din cabana ce le este de adapost intr-o zi cu ploaie si nori.                                                                Kera Calita

Istorisirile Kerei Calița le mai afli și pe site-urile BucatarescuAntena SatelorVacanțierulCarneteGastroart și Presa de Turism