Gușă de gâscă umplută

Se aleg 10 bucăţi (asta vine cam un kilogram) de guşă de gâscă trăită bine, după dieta de la Strasbourg, şi se umple bine-bine, cu umplutura de mai jos, cam aşa cum s-a făcut de către fraieri cu analistul în nu se ştie ce.
Reţeptul se scrie pentru 10 belferi bine stipendiaţi.

10 bucăţi guşă de gâscă
0,8 kilograme carne de gâscă
0,8 kilograme ficăţei de gâscă
1 kilogram bureţi de pădure
0,4 kilograme ceapă
4 ouă
2 legături mărar
100 g ulei de măsline
Mirodenii – piper negru măcinat, busuioc verde, sare

Într-un vas se amestecă, până devin tot una, 0,8 kilograme de carne de gâscă tocată mare, 0,8 kilograme de ficăţei de gâscă, cu 1 kilogram de bureţi de pădure feliaţi, cu 0,4 kilograme ceapă mărunţită, 4 ouă proasăete, mărar mult, cam două legături, se adaugă 5 grame de piper negru măcinat, 5 grame de busuioc verde şi un praf de sare, după gust. Se frământă cu 100 grame de ulei de măsline.
Se dă la cuptor până se rumeneşte pielea gâştii, precum a rusnacului care a tras la şpriţ.

Kera Calița

Rețetă din volumul „BUCĂTĂRIA BALKANIEI”, editura Integral, scris de Aurora Nicolau (alias Kera Calița) și Horia Pană

Află ce surprize ți-au mai pregătit Kera Calița și Locanta Jariștea, AICI

dsc_0044