Ciorbă ardelenească din coaste de porc

Ingredienții: – 1 kg de coaste de porc, 2 cepe, 2 morcovi, un păstârnac, o țelină mică, 1 litru de borș, 3 ouă, 2 crenguțe de tarhon, o mână plină de leuștean uscat;

Iarna, pe ger, se pune  la fiert carnea de porc cu apă suficientă ( 10 căni mari) într-un oloi și se lasă la bolborosit cam o oră, o oră și jumătate, îndepărtându-se mereu spuma formată până ce carnea este fiartă în proporție de trei sferturi. În aceeași zeamă se adaugă legumele tăiate cubulețe: ceapă, morcov, țelină, păstârnac, și se mai lasă la clocotit împreună , până aproape ce carne se desprinde de pe oase. Apoi se dă gust cu borș din tărâțe și puțin tarhon murat. Se ia de pe foc oala și se toarnă 3 ouă bătute bine și leuștean uscat. În bucătăria ardelenească, ciorba se aduce întotdeauna fierbinte și însoțită de smântână și ardei iute.

Calița ot Jariștea