Brânză de capră în ulei de măsline

 

S-au spus povești despre iubirile extravagante ale Londrei, de cele triste din mansardele de la Sacre Coeur, de focul arzător al Sevilliei, sau despre dulcea tristețe a Veronei.

S-a spus povestea „recetei” brânzei de capră în ulei de măsline și mirodenii, recetă urcată pe corăbiile mărilor Mediteranei cu care s-au cucerit războaie, insule și peninsule, aur și măriri.

„Doze” : brânză de capră – 2 kg; ulei de măsline -1 litru; bazilicul – 2 lingurițe cu vârf; coriandru boabe – 2 lingurițe cu vârf; piper nigrum – 3 lingurițe și anason stelat – 3 lingurițe cu vîrf;

Toate aceste doze se amestecau odată cu brânza tăiată cubulețe, se conservau cu puțină salitră în gavanoase și acest fel de gustare ținea prospețime și savoare luni și luni de zile, chiar ani.

Marinarii, pe corăbii, îndestulați, repetau în toate nopțile cu luna :

Amor amoraș viclean

Învață-mă să fac bani,

Să fur cloșca de pe ouă,

Să plecăm la Marmara

Cu banii la teșcherea.

Kera Calița

Istorisirile Kerei Calița le mai afli și pe site-urile BucatarescuAntena SatelorVacanțierulCarneteGastroart și Presa de Turism

2 thoughts on “Brânză de capră în ulei de măsline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *